Groeien naar regulering

9789075924138

Home/Fondslijst/Groeien naar regulering
groeien naar reguliering pcn organic press

Project Description

Composition and text: Derrick Bergman/G0NZ0 Media
Release date: November 2013
Language: Dutch
Content: ‘Groeien naar regulering’ has a subtitle that clears the content even more:
Cannabis: examples of the practice and policy in Europe and North and South America

Hier het voorwoord:
Deze publicatie is gemaakt in opdracht van het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN). Als belangenvereniging van cannabisgerelateerde ondernemingen als coffeeshops en growshops willen wij een constructieve bijdrage leveren aan het Nederlandse softdrugsbeleid.
In deze publicatie beschrijven wij de internationale initiatieven ter regulering en zelfs legalisatie van cannabisconsumptie en -productie. Een overzicht van de stand van zaken in zestien Europese landen, de Verenigde Staten, Canada en vier landen in Zuid-Amerika.

De ontwikkelingen op dit terrein gaan tegenwoordig zo snel dat we op korte termijn ongetwijfeld meer landen aan dit overzicht kunnen toevoegen. Meer en meer komt men tot het besef dat het verbod op cannabis onwenselijk, onwerkbaar en onhoudbaar is en vooruitgang in de weg staat. Cannabis is gewoon een plant met vele waardevolle toepassingen. De samenleving is gebaat bij een harmonieuze verstandhouding tussen consumptie en productie.

Bij de samenstelling van deze brochure is dankbaar gebruik gemaakt van het werk van Sara Woods, auteur van ‘Cannabis policy: legislation and practices in European Countries’ (uitgave Stichting Drugsbeleid/Encod). Het hoofdstuk over Zuid-Amerika is deels gebaseerd op de research van het Transnational Institute (TNI).

Dank ten slotte aan mr. Deborah Bruin en Dimitri Breeuwer voor hun bijdragen en aan Joep Oomen, coördinator van de Europese coalitie voor effectief en rechtvaardig drugsbeleid (Encod), voor zijn waardevolle adviezen.

Wouter van Egmond, voorzitter Platform Cannabisondernemingen Nederland
November 2013

Buy now
1
Favorites