Over ons

Home/Over ons

Organic Press is een kleine maar gespecialiseerde uitgeverij die zich onder meer bezighoudt met publicaties over het kweken van cannabis, het beleid omtrent cannabis en de maatschappelijke discussie hierover.

De 1ste uitgave van Organic Press dateert alweer uit 1993: “Sinsemilla sous Lumière Artificièlle”, een Franstalige boek voor beginnende cannabiskwekers. Even later gevolgd door vertalingen van hetzelfde boek in het Duits, Nederlands, Engels, Spaans en Italiaans. Inmiddels zijn van deze uitgaves al enkele drukken en uitbreidingen verschenen en wordt het gretig gelezen en gebruikt in de verschillende taalgebieden.

In 2003 is er ook een Nederlandse handleiding verschenen voor het kweken van cannabis in de buitenlucht: “Cannabis Sativa L. Buiten”. Deze uitgave is ook verkrijgbaar in het Duits en Frans.

Maar dat is niet alles. Organic Press wil zich ook nadrukkelijk mengen in de discussie omtrent het beleid over cannabis en de maatschappelijke en politieke tweespalt hierin. Een voorbeeld hiervan is het boek  “Onkruid vergaat niet” van Deborah Bruin, waarin de strafrechtelijke en bestuursrechtelijke geschiedenis van het coffeeshopbeleid in Nederland beschreven wordt.

Met onze uitgaven willen wij ons vooral richten op de Europese markt. We zijn gevestigd in Nederland, waarin de traditionele vrijheid van drukpers nog altijd hoog in het vaandel staat. Vandaar dat wij ook geïnteresseerd zijn in manuscripten over aanverwante onderwerpen die binnen onze filosofie passen. Een voorbeeld hiervan is onze uitgave “Nachtschaden”, geschreven door Brian Twint, een boek over psychoactieve planten.

En onze laatste uitgave is een documentarisch fotoboek over de bekendste cultural freezone van Maastricht: Landbouwbelang. Een kleine vrijhaven van en voor onafhankelijke zielen.